Eerste vrouwelijke Amerikaanse scheikundige

makeup

Eerste vrouwelijke Amerikaanse scheikundige

Eerste vrouwelijke Amerikaanse scheikundige

women

Een vrouw is een mondig mens die haar eigen weg in het leven bepaalt. Voor haar volwassenheid wordt een vrouw een dame genoemd. Het woord "vrouw" kan ook worden gebruikt in sommige uitdrukkingen zoals "alle vrouwen" of "alle vrouwen" om alle menselijke wezens aan te duiden, ongeacht leeftijd, ras of stam. Er zijn veel discussies geweest over wat een vrouw nu eigenlijk is en welke maatschappelijke rollen zij speelt. Veel mensen geloven dat een vrouw pas een vrouw kan zijn als ze de puberteit bereikt, terwijl anderen geloven dat een vrouw een vrouw kan zijn vanaf haar geboorte tot aan haar dood.

Het woord "vrouw" in het Spaans en in sommige andere talen kan verwijzen naar elke jonge vrouw waar ook ter wereld. In landen als Mexico worden vrouwen ayus (meisjes) genoemd, terwijl in het Caribisch gebied vrouwen more (mannen) worden genoemd. Sommige landen hebben een gunstiger kijk op vrouwen dan andere. Mexicaanse vrouwen zijn bijvoorbeeld misschien beter opgeleid dan Mexicaanse mannen, maar Mexicaanse mannen worden meer gerespecteerd omdat ze vechten voor de rechten van vrouwen en zich meer inzetten voor het familie-instituut dan vrouwen in andere Latijns-Amerikaanse landen.

De eerste vrouwelijke Amerikaanse scheikundige werd opgericht door Anna Jarvis, die in New York City de eerste Amerikaanse scheikundeschool begon. Zij richtte deze school op zodat vrouwen zouden worden opgeleid tot echtgenote en moeder. Anna Jarvis was de eerste vrouwelijke wetenschapper en chemisch ingenieur. De eerste vrouwelijke Amerikaanse Chemicus werd geboren als Anna Jarvis Benerito.

Tags
Populair
Trending