Kleine acties kunnen grote resultaten opleveren - Gender Equality Online

makeup

Kleine acties kunnen grote resultaten opleveren - Gender Equality Online

Kleine acties kunnen grote resultaten opleveren - Gender Equality Online

vrouwen

Een vrouw is een menselijke vrouw die recht heeft op haar eigen lichaam en van niemand eigendom mag zijn, ook niet van haar eigen geslacht (zoals in slavernij). Het woord vrouw is afkomstig van het Griekse woord women, dat "van de vrouw" of "een van de vrouwen" betekent. Voor de volwassenheid wordt een mens vrouw genoemd.

In de wereld van vandaag zijn er nog steeds veel sociale normen die vrouwen niet dezelfde rechten geven als mannen en degenen die deze rechten willen afdwingen. Veel vrouwen lijden onder allerlei vormen van mishandeling en in veel delen van de wereld waar vrouwen leven en als vuil worden behandeld, zijn er nog steeds geen opvanghuizen voor vrouwen. Sommige voorvechters van vrouwenrechten proberen wetten op te stellen die vrouwen mondiger maken en hun enige zeggenschap geven over hun mishandelaars. In de afgelopen jaren hebben veel vrouwen het op zich genomen om online forums en social media paginas op te zetten die zich richten op het mondiger maken van vrouwen, vooral vrouwen die in de Verenigde Staten wonen. Deze vrouwen gebruiken deze sites om hun persoonlijke leven te bespreken, te weten te komen wat er in de wereld gebeurt en om andere vrouwen te helpen.

Daarom maken vrouwen over de hele wereld gebruik van deze sociale-mediaplatforms om kwesties als gendergelijkheid en misbruik onder de aandacht te brengen. Het zijn deze vrouwen die onze steun nodig hebben. We kunnen niets online doen zonder zichtbaar te zijn voor degenen die proberen vrouwen slechte dingen aan te doen. Daarom moedig ik jou, als bondgenoot van vrouwen overal ter wereld, aan om een kleine actie te ondernemen om vrouwen online meer macht te geven en om anderen te laten weten dat vrouwen je rug dekken. Het zal geen verschil maken als je een paar commentaren plaatst of een directe vraag niet beantwoordt, maar als je bereid bent je stem te laten horen en geteld te worden, zal het een verschil maken. Laten we vandaag iets doen aan gendergelijkheid!

Tags
Populair
Trending