Brief aan ouders inzake uitspraak rechter

logo-ibsderoos

Zaandam, 19 september 2016

Geachte ouders / verzorgers,

Graag wil ik u via deze brief op de hoogte stellen van de uitspraak van de rechter van afgelopen vrijdag, 16 sept, inzake het kort geding dat de Stichting Islamitisch Onderwijs Zaandam heeft aangespannen tegen vier voormalige ouders van de school.
Het totale vonnis bestaat uit 14 bladzijden. Daarmee wil ik u niet vermoeien, maar ik zal een weergave doen van de belangrijkste passages uit de vonnis.
De rechter heeft als volgt besloten:
 De uitspraken dat de Roos een Fetoschool, Terroristenschool, etc. zou zijn, is verboden. Dit zal door een eventuele rechter overgenomen worden in een bodemprocedure.
 De rechter verbiedt gedaagden om de Roos aan te duiden met dit soort beschuldigingen.
 Wanneer gedaagden alsnog schadelijke uitspraken over de school verspreiden, volgt er een boete van € 1.000,- per keer, tot een maximum van € 10.000,- per persoon.

De school zal alert blijven of er verdere belastende uitspraken zullen worden gedaan. Het is nu onze verantwoordelijkheid om de school, die ons in bewaring is gegeven, in al zijn facetten te beschermen.

Wij hopen dat deze uitspraak voldoende duidelijkheid schept voor alle betrokkenen over wat er wel en wat er niet kan en dat dit rust brengt in onze gemeenschap, zodat wij verder kunnen gaan met datgene waar wij goed in zijn: goed onderwijs op de Roos !

Ik hoop dat ik u voldoende heb geïnformeerd en dat deze uitspraak van de rechter de school weer rust geeft en dat we met elkaar aan een nieuwe toekomst kunnen gaan werken in het belang van de ontwikkeling van uw kind.

Namens I.B.S. de Roos en SIOZ,

Met vriendelijke groet,

M. Derin

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *